Σολομός με λαχανικά ζουλιέν

348 θερμίδες/ μερίδα

Υλικά για 4 μερίδες

 

  • 1 καρότο
  • 70 γρ. σελινόριζα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 500 ml ζωμός
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 500 g φιλέτα άγριου σολoμού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια άνηθος
  • 80 g ξινή κρέμα
  •  Αλουμινόχαρτο

Τρόπος παρασκευής:

 

Καθαρίστε το καρότο, τη σελινόριζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόψτε τα σε μακριές, λεπτές λωρίδες των 10 cm (ζουλιέν). Βράστε το ζωμό μαζί με το κρασί, ρίξτε το καρότο και τη σελινόριζα και ζεματίστε τα για 3 λεπτά. Μετά από 2 λεπτά προσθέστε και το φρέσκο κρεμμυδάκι και βράστε όλα τα υλικά μαζί. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα να στραγγίσουν.

Πλύντε τα φιλέτα σολoμού και αφήστε τα να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε τα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και απλώστε τα λαχανικά. Βγάλτε τις κορυφές του άνηθου, ψιλοκόψτε τις και σκορπίστε τις πάνω από τα φιλέτα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε φιλέτο και περιχύστε 2 – 3 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών. Τυλίξτε καλά το ψάρι μέσα στο αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο γκριλ για 18 – 20 λεπτά.