Σολομός σε κρούστα

Μερίδες 8

Θερμίδες: 540

  • 2 φύλλα ζύμη τάρτας (500 γρ. το καθένα)
  • 1 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
  • κλωναράκια άνηθου ψιλοκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό χτυπημένο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορείτε να διπλώσετε πολύ καλά τα κομμάτια του φιλέτου του σολομού. Θα πρέπει να είνει λίγο πιο λεπτό από το πάχος ενός ευρώ. Χαράζετε σε σχήματα μπακλαβαδωτά ο μισό ανοιγμενο φύλλο της ζύμης. Ακουμπάτε όλο το φύλλο σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τον σολομό στο άκοπο κομμάτι του φύλλου. Αλατοπιπερώνετε το ψάρι, σκορπάτε επάνω τα κλωναράκια άνηθου ψιλοκομμένα και περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού.

Προσεχτικά σηκώνετε το κομμάτι με τα μπακλαβωτά σχήμετα και το διπλωνετε επάνω στο ψάρι.  Κολλάτε τις άκρες πιέζοντας με λίγο αυγό και αφαιρείτε κομμάτια της ζύμης που περισεύουν. όλα τα κομμάτια που έχουν περισσέψει τα ξαναπλάθετε και κάνετε σχήματα για διακόσμηση επάνω στην επιφάνεια της ζύμης. αλέιφετε με το αυγό και ψήνετε για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Περιοδικό TVΖΑΠΙΝΓΚ

Σχολιάστε