Τηγανητές ροδέλες θραψάλου με χυλό μπίρας

4 μερίδες

Υλικά:

  •  750 γρ. θράψαλο σε ροδέλες
  •  2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 κουτ. τσαγιού αλάτι
  •  1 κουτ. τσαγιού τριμμένο γλυκό κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
  •  1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
  •  ½ φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
  •  λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τις ροδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Σε μεσαίο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε στο μείγμα μπίρα, μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Στη συνέχεια, βουτάτε τις ροδέλες στο χυλό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 5΄ περίπου, γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Σερβίρετε τις ροδέλες με φέτες λεμονιού και συνοδέψτε τις με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα εποχής.

Σχολιάστε