Τραγανές γαρίδες με σάλτσα τσίλι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Θερμίδες: 515
Μερίδες: 4

100 γρ. τρίμματα ψωμιού
6 κουτ. σουσάμι
Ξύσμα 2 λεμονιού
400 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
4 κουτ. αλεύρι
2 αυγά χτυπημένο

ΣΑΛΤΣΑ

8 κουτ. σάλτσα τσίλι γλυκιά
Ξύσμα και χυμός 2 λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες

Ανακατεύετε τα τρίμματα, το σουσάμι και το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε καλά. Αλευρώνετε τις γαρίδες, τις περνάτε από το αυγό και μετά από το μίγμα με τα τρίμματα. Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και, μόλις «κάψει», ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τηγανίζετε για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μπολ βάζετε τη σάλτσα τσίλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πιάτα και σερβίρετε με τη σάλτσα.

Tip: Στη συνταγή μη χρησιμοποιήσετε προβρασμένες γαρίδες, γιατί θα γίνουν αρκετά σκληρές.

TV ZAPPING
Σχολιάστε