Ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ

  1. 1 ½ κουτ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  2. 1-2 κουτ.γλ. τσίλι ψιλοκομμένο
  3. 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
  4. 500 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  5. 600 γρ. ρεβίθια (κονσ.) ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
  6. 200 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  7. 2 κουτ.γλ. σκόρδο λιωμένο
  8. 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  9. 1 κουτ.γλ. garam masala
  10. 1 κουτ.γλ. σπόροι κόλιανδρου κοπανισμένοι
  11. 1 κουτ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
  12. 1 κουτ.γλ. σπόροι κύμινο κοπανισμένοι

Αλείφετε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το τσίλι. Ανακατεύετε καλά και τηγανίζετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τις ντοματούλες και το σπανάκι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Αδειάζετε μέσα τα ρεβίθια και βράζετε για 5-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ρύζι βρασμένο.

Ετοιμάστε το φαγητό αυτό από την προηγούμενη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ετσι θα απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών που περιέχει.

Σχολιάστε