Φακόρυζο


Μερίδες συνταγής: 6

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα:  1/6 συνταγής
Θερμίδες:  195 kcal
Πρωτεΐνη: 9,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 7 γρ.


Συστατικά:
½ κούπα ωμό αποφλοιωμένο ρύζι
1 κούπα ωμές φακές
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέληνο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
1½ κούπες πολτός τομάτας
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά γλυκού βασιλικός
1 κουταλιά γλυκού κίμινο
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:
Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι καθώς και την τομάτα, το βασιλικό, το σέληνο, το καρότο, τη ρίγανη, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα ταψί αναμείξτε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εαν χρειαστεί προσθέστε αλάτι ή και πιπέρι. Σε 30-40 λεπτά το φακόρυζο θα είναι έτοιμο.

apo dietstories.gr


Σχολιάστε