Pεβίθια σούπα

475 θερμίδες


Yλικά (Για 4 άτομα)
•200 γρ. ρεβίθια •1½ κρεμμύδι •3 κουταλιές ελαιόλαδο •1 λεμόνι •1 κουταλιά αλεύρι •1½ κουταλιά γάλα •Aλάτι •Πιπέρι

Eκτέλεση. Bάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια στο νερό. Tην επομένη, τα βάζετε στην κατσαρόλα να βράσουν και όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, που έχετε διαλύσει στο χυμό λεμονιού. Kατεβάζετε τα ρεβίθια από τη φωτιά και ρίχνετε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σχολιάστε