Από Τζένη
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
- 2 φλ. μακαρόνια σπαγγέτι,
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές,
- 1 κ.σ τυρί κρέμα (προαιρετικά),
- 1 κ.σ ελαιόλαδο,
- αλάτι, πιπέρι, σκόρδο,μπαχαρικά ότι προτιμάτε (π.χ θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό),καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά εξωτερικά.
- 2. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το μέχρι να κρυώσουν. Έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να τις ξεφλουδίσετε.
- 3. Αφαιρούμε τη φλούδα με τα χέρια μας, αδειάζουμε τα σποράκια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
- 4. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε περίπου μισή σκελίδα σκόρδο. Αφήνουμε να πάρει τη γεύση του το λάδι και αφαιρούμε το σκόρδο.
- 5. Ρίχνετε ότι μπαχαρικά επιλέξετε. Αν θέλετε προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
- 6. Ρίχνετε τις πιπεριές και αφήνετε για 2-3 λεπτά, αν θέλετε προσθέτετε το τυρί κρέμα.
- 7. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- 8. Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύετε.
- 9. Αφήνετε ακόμα 1 λεπτάκι στη φωτιά και σερβίρετε.