Από Anch
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε μικρές φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο
- μισό πράσο σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες σε μικρούς κύβους
- 1 καρότο κυβάκια
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο(και τον βλαστό)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
- κόκκους ροζ πιπέρι χοντροκοπανισμένους
- κάρυ Μαντρας
- χοντρό αλάτι
- ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας μουστάρδα
- χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Ροδίζουμε στο λάδι πρώτα το κρεμμύδι και το πράσο.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και αφήνουμε σε δυνατή φωτια να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες.
- Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι.
- ‘Όταν είναι έτοιμη η σούπα, χτυπάμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε αποσύροντας από τη φωτιά.
- Μπορούμε να τη βάλουμε στο μουλτι και να την κάνουμε ελαφριά κρέμα.
- Επίσης εκτός νηστείας χτυπάμε τη μουστάρδα με ξινόγαλο και σερβίρουμε με ξεροψημένο μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο
- Εντός νηστείας βάζουμε από δίπλα ελίτσες, τουρσιά, χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί και εις υγείαν!