1 μοναδα το ζυμαρι στα 3-4 κομματια ( οπως το μετραμε στην πιτσα η τις πιτες ) + ?? τις γεμισης.
ζυμη για μουρεκια,πιτακια,πιτες.
- 1 ποτηρι νερο
- 1 ποτηρι λαδι
- 1 ποτηρι γαλα
- 1 κιλο αλευρι μαλακο περιπου ( το ζυμαρι να ειναι μαλακο, ισα να μην κολλαει στα χερια )
- αλατοπιπερο
ζυμωνουμε και αφηνωμε 1 ωρα να ξεκουραστει.
χωριζωμε σε μπαλακια στο μεγεθος καρυδιου ανειγωμε φυλαρακια τοποθετουμε την γεμιση της αρεσκειας μας (με κιμα, με τυρι , με χορταρικα η οτι αλλο )αραδιαζωμε σε λαδωμενη λαμαρινα αλειφωμε με αυγο χτυπημενο με λιγο λαδακι και ψηνωμε σε μετριο φουρνο μεχρι να παρουν χρυσοξανθο χρωμα ( δεν πρεπει να ξεροψηθουν )
αυτα χωρις τη γεμιση δεν εχουν 3 μοναδες? λαδι, γαλα, αλευρι?
Ακριβώς!