Υλικά:
- 4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου (χωρίς τη πέτσα)
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 2 κσ ρίγανη
- 2 κσ μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και τη ρίγανη
- Μαρινάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το μισό μίγμα γιαουρτιού για 2-3 ώρες στο ψυγείο, έχοντάς το κλείσει αεροστεγώς.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
- Ανεβάζουμε πιο ψηλά το κοτόπουλο στο τέλος του μαγειρέματος για να πάρει χρώμα
Σερβίρισμα
- Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα του γιαουρτιού και συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή τηγανιτό ρύζι
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5875&Itemid=49#ixzz1cjY9vEJW