(2 μονάδες) (N, AX)
Υλικα
• καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
• 4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
• 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.