Aπό την Δρ Μαρία Ψωμά
1η ημέρα
Πρωινό Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κοτόπουλο ψητό.
Απογευματινό Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
Βραδινό Μία αραβική πίτα ολικής αλέσεως με μία φέτα γαλοπούλα και μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
2η ημέρα
Πρωινό Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
Δεκατιανό Ένα φρούτο.
Μεσημεριανό Ψάρι ψητό (150 γραμμ.) και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι ρύζι καστανό ή μπασμάτι.
Απογευματινό 10-15 αμύγδαλα.
Βραδινό Κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα τριμμένη, τυρί τριμμένο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
3η ημέρα
- Πρωινό Γάλα 1,5% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
- Δεκατιανό Γιαούρτι 2% και μία χούφτα ξηροί καρποί.
- Μεσημεριανό Μοσχάρι κοκκινιστό ή λεμονάτο (μία μέτρια μερίδα) με 1/2 φλιτζάνι ρύζι καστανό ή μπασμάτι και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Γιαούρτι 2% με 6 αμύγδαλα και 1 κ.γ. μέλι.
4η ημέρα
- Πρωινό Γάλα 1,5% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
- Δεκατιανό Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
- Μεσημεριανό Ζυμαρικά ολικής αλέσεως (μία μέτρια μερίδα) με 3 κ.σ. κιμά και 1 κ.σ. τυρί τριμμένο, σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τόνο σε νερό.
5η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
- Δεκατιανό Γιαούρτι 2% και 1 φρούτο.
- Μεσημεριανό Δύο μέτρια μπιφτέκια και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 100 γραμμ. σολομό καπνιστό, 2 κριτσίνια πολύσπορα.
6η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
- Δεκατιανό Ένα φρούτο.
- Μεσημεριανό Φασολάκια (160 γραμμ.) με 60 γραμμ.τυρί φέτα και 1 μικρό κριθαρένιο παξιμάδι, σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Δύο κριτσίνια και 60 γραμμ. τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Βραδινό Ομελέτα με 1 αβγό και 3 ασπράδια και λαχανικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
7η ημέρα
- Πρωινό Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι.τη διάρκεια της
- Δεκατιανό Ένα φρούτο και 60 γραμμ.τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Μεσημεριανό Φακές (μία μέτρια μερίδα) και 2 κ.σ. cottage cheese και σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
- Βραδινό Κριθαρένιο παξιμάδι και ντομάτα τριμμένη, τυρί τριμμένο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
8η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κ.γ. φιστικοβούτυρο.
- Δεκατιανό Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
- Μεσημεριανό Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 150 γραμμ. θαλασσινά με 1/2 φλιτζάνι ρύζι.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι και 6 αμύγδαλα.
9η ημέρα
- Πρωινό Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
- Δεκατιανό Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
- Μεσημεριανό Πατατοσαλάτα με 2 μέτριες πατάτες φούρνου και 2 αβγά βραστά, λαχανικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 καλαμάκια κοτόπουλο.
10η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο.
- Δεκατιανό Δύο κριτσίνια πολύσπορα και 60 γραμμ.τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Μεσημεριανό Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 160 γραμμ. φαγόπυρο,2 κ.σ. cottage cheese.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Σαλάτα με ομελέτα με 1 αβγό και 3 ασπράδια και λαχανικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
11η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
- Δεκατιανό Γιαούρτι 2% και 1 κ.γ. μέλι.
- Μεσημεριανό Μπριζόλα μοσχαρίσια (μία μέτρια), σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Ένα φρούτο και 6 αμύγδαλα.
- Βραδινό Κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα τριμμένη, τυρί τριμμένο,μέτρια πατάτα φούρνου.
12η ημέρα
- Πρωινό Γάλα 1,5% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
- Δεκατιανό Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
- Μεσημεριανό Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κοτόπουλο (μία μέτρια μερίδα) και μία μέτρια πατάτα φούρνου.
- Απογευματινό Ένα φρούτο και 60 γραμμ. τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Βραδινό Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 100 γραμμ. σολομό καπνιστό.
13η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.
- Δεκατιανό Ένα φρούτο.τυρί, 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Μεσημεριανό Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρεβίθια (2 κουτάλες) και 60 γραμμ. τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Απογευματινό Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
- Βραδινό Σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 τόνο σε νερό και 2 κριτσίνια πολύσπορα.
14η ημέρα
- Πρωινό Γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. μούσλι και 1 κ.σ. λιναρόσπορο.
- Δεκατιανό Ένα φρούτο.
- Μεσημεριανό Ψαρονέφρι (μία μέτρια μερίδα) και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απογευματινό Μία χούφτα ξηροί καρποί και 1 φρούτο.
- Βραδινό Κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα τριμμένη, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
15η ημέρα
- Πρωινό Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κ.γ. φιστικοβούτυρο.
- Δεκατιανό Μία κλειστή χούφτα ξηροί καρποί.
- Μεσημεριανό Σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψάρι ψητό.
- Απογευματινό Ένα φρούτο.
- Βραδινό Γιαούρτι 2% και 2 κριτσίνια πολύσπορα.
Πηγή:Youweekly