Πα. Οκτ 7th, 2022

Άλλους λαούς μπορεί να τους φέρνει ο χρυσός πιο κοντά αλλά εμάς τους έλληνες μας φέρνει το φαγητό. Χαρές και λύπες έχουν το στοιχείο του φαγητού να γυροφέρνει. Μα και οι χώροι επίσης. Ας πούμε στο γραφείο, δεν παίζει πάντα και το φαγητό? Εξ άλλου τα γραφεία είναι τα στρατηγεία της κάθε δίαιτας. Εγώ θυμάμαι συζητήσεις 30 χρόνων γύρω απ αυτό το θέμα. Η τύχη μου (ή η ατυχία μου) ήταν το ότι ήμασταν ένα γυναικοκρατούμενο γραφείο. Παν το σχετικό με διατροφή, έχει συμβεί εκεί μέσα.  Η ξανθούλα μας να κάνει δίαιτα και να χάνει 30 κιλά και την επομένη να αρχίζει να τα ξαναπαίρνει. Η καστανόξανθη να φέρνει το μπουκαλάκι της με το γάλα και μαύρο ψωμί. Η καστανή να τρώει το φρούτο της στις 12 νταν. Η καστανοκόκκινη να τρώει τα περίεργα, ξένης προέλευσης, μπισκοτάκια της και να πίνει εκείνη την αποτυχημένη βυσσινάδα και η Βούλα να τρώει τα πάντα.

Αυτό το «το φαγητό σας φέρνει πιο κοντά», στο γραφείο μας το είχε αναλάβει η Βούλα. Τάιζε εμάς στο γραφείο, τάιζε όποιον έβρισκε στο διάδρομο και μετά έπαιρνε σβάρνα τα γραφεία. Μπορούσες να περπατάς στους διαδρόμους κ από πίσω να σε κυνηγάει η Βούλα με μια μπουκιά στο χέρι. Ότι τσιμπούσι κάναμε το αναλάμβανε η Βούλα. Εμείς βάζαμε τα λεφτά αλλά ως γνωστόν τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Την ευτυχία την έφερνε η Βούλα που απ το πρωί έπαιρνε τους δρόμους να βρει κοτόπουλα, σουβλάκια, πιτοειδή, σαλατικά, ορεκτικά και ποτά. Τίποτα δεν ξέχναγε κι αν ήταν και απόκριες θα ήταν και μασκαρεμένη. Και μετά αναλάμβανε και τα χορευτικά ως βασικός χορευτής. Όποιος ήθελε να την πλαισιώσει είχε καλώς. Οι υπόλοιποι, λες και ήμασταν στην εποχή του Μπαϊρακτάρη, απ το τραβολόγημα της,  φεύγαμε μ ένα μανίκι λιγότερο στο τέλος της γιορτής.  Η Βούλα έχει και σπίτι με κήπο και δέντρα. Σε  γιορτές και γενέθλια ερχόταν με μια αγκαλιά λουλούδια για τον εορταζόμενο. Σε καθημερινή βάση ερχόταν με φρούτα η λαχανικά. Ποτέ δεν έφερνε ένα φρούτο ή μια ντομάτα για να φάει μόνον εκείνη. Υπολόγιζε πόσοι ήμασταν στο κτίριο και έφερνε τα ανάλογα. Κι αφού σε είχε υπολογίσει θα το έτρωγες. Μιλούσες στο τηλέφωνο και ξαφνικά βρισκόσουν μ ένα κομμάτι μήλο χωμένο στο στόμα κι εκεί που ήσουν μεταξύ του πνίγομαι και δεν πνίγομαι άκουγες το γέλιο της. Βέβαια το άκουγαν και στα διπλανά κτίρια.

 Η Βούλα ήταν φοβερή, επίσης όταν έκανε δίαιτα. Ας θυμηθώ μια απ τις φορές που ξεκινήσαμε να κάνουμε δίαιτα μαζί. Ήταν η δίαιτα της σούπας. Στο πρώτο τέταρτο την είχε χαλάσει πίνοντας λίγο γαλατάκι  πριν φύγει απ το σπίτι. Αλλά δεν θα τα παράταγε. Όοοοχι! Συνέχισε τη δίαιτα με τη μόνη διαφορά που η σούπα είχε και λίγο λαδάκι μέσα (γιατί μωρέ δεν τρωγόταν) και λίγο ρυζάκι (για να την κρατήσει) και το μεσημέρι πήρε και μια μπουκιά απ το κρέας που θα έτρωγαν τα παιδιά και το απόγευμα έφαγε και δυο μπακλαβαδάκια που είχαν περισσέψει απ αυτά που της είχαν φέρει και δεν τα έτρωγαν οι υπόλοιποι στο σπίτι και θα έπρεπε να τα πετάξει. Κι όλα αυτά την πρώτη μέρα. Τις επόμενες μπορεί να είχε φάει πάστες ή καταϊφάκια. Αποτέλεσμα? Στο τέλος της δίαιτας, εγώ ζήτημα να είχα χάσει 2 κιλά και η Βούλα είχε χάσει 5!!! Κι αυτό δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε και ούτε η τελευταία. Έκανε την δίαιτα κατά γράμμα μόνο που πρόσθετε μερικά πραγματάκια!

 Αυτό που δεν είπα για τη Βούλα (και ψυλλιάζομαι ότι μάλλον από ζήλεια το έκανα) είναι ότι ποτέ δεν είχε, στην ουσία, ανάγκη από δίαιτα. Ήταν και είναι αδύνατη κι ας τρώει όλη την ώρα, γιατί η Βούλα κατά πρώτον δεν περπατάει. Τρέχει! Ένα μέτρο να έχει να διανύσει, τρέχοντας θα το κάνει. Και εκτός αυτού  γυμνάζεται κάθε μέρα για πολλές ώρες και για πολλά χρόνια!

Εγώ της το έλεγα πάντα… όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια!!! Θα μου πεις τώρα ότι έχει ωραία πόδια και δεν έχει και κιλά. Ναι δε λέω αλλά η παροιμία είναι παροιμία και… εγώ προσωπικά έχω μυαλό!!!

(Την άλλη με την αλεπού και τα κρεμαστάρια την ξέρεις?)

Από elenkw

4 σχόλια στο “Φαγητό με τη…. Βούλα!”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!