Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home2/elenkw/public_html/wp-content/plugins/official-google-site-verification-plugin2/external/php-client/io/apiREST.php on line 128
Πένες με σπανάκι στο φούρνο ⋆ Το Παχουλό μου Blog
Σα. Ιαν 22nd, 2022

Πένες με σπανάκι στο φούρνο

 Μερίδες: 4
338 Θερμίδες/Μερίδα

Υλικά
2 φλιτζ. πένες ολικής αλέσεως
1 κ.σ. και 1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 φλιτζ. σπανάκι μπέιμπι
3 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. ξερή ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό)
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
> Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC.
> Σε μεγάλη κατσαρόλα, που έχεις βάλει νερό να βράζει, βράσε τα ζυμαρικά al dente, ακολουθώντας τις οδηγίες. Ξέπλυνε τις πένες με κρύο νερό, στράγγιξέ τες και άφησέ τες στην άκρη.
> Ζέστανε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για να πάρει άρωμα. Πρόσθεσε το σπανάκι και 2 φλιτζάνια ντομάτα. Σιγόβρασέ τα για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
> Σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε την υπόλοιπη ντομάτα, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ρίξε το μείγμα με το σπανάκι και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα και ανακάτεψε με το χέρι να πάει παντού. Ρίξε ανακατεύοντας 1/2 φλιτζάνι τυρί.
> Άλειψε ένα πυρέξ με το υπόλοιπο λάδι (1 κ.γ.). Ρίξε το μείγμα των ζυμαρικών. Ψήσ’ τα στο φούρνο, χωρίς να τα σκεπάσεις, για 15 λεπτά. Βγάλ’ τα από το φούρνο και πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήσ’ τα μέχρι να λιώσει το τυρί, για άλλα 4 λεπτά περίπου. Άφησέ τα να καθίσουν για 5 λεπτά πριν σερβίρεις.

Πηγή: SHAPE

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!