Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home2/elenkw/public_html/wp-content/plugins/official-google-site-verification-plugin2/external/php-client/io/apiREST.php on line 128
Μύδια α λα προβενσάλ ⋆ Το Παχουλό μου Blog
Πα. Ιαν 21st, 2022

Μύδια α λα προβενσάλ

Για 4 μερίδες

Υλικά:

  • 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος KALLIMANIS
  •  ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  •  1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  •  1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
  •  1 κλωναράκι θυμάρι
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  •  3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τα μύδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα πλένετε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄και προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και την δάφνη. Σιγοβράζετε για 10΄ και προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύετε λίγο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 3΄-5΄. Προσέχετε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
3. Προσθέτετε τον βασιλικό λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό και τον ανακατεύετε ελαφρά για να ζεσταθεί λίγο και να μαραθεί. Σερβίρετε το φαγητό με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!