- 1 ½ κουτ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 1-2 κουτ.γλ. τσίλι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
- 500 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
- 600 γρ. ρεβίθια (κονσ.) ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
- 200 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ.γλ. σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. garam masala
- 1 κουτ.γλ. σπόροι κόλιανδρου κοπανισμένοι
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. σπόροι κύμινο κοπανισμένοι
Αλείφετε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το τσίλι. Ανακατεύετε καλά και τηγανίζετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τις ντοματούλες και το σπανάκι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Αδειάζετε μέσα τα ρεβίθια και βράζετε για 5-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ρύζι βρασμένο.
Ετοιμάστε το φαγητό αυτό από την προηγούμενη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ετσι θα απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών που περιέχει.